Nieuwe locatie Haarzicht

Ontwerp Kees Valkensteinschool Haarzicht is klaar!

VLEUTEN 7 FEBRUARI 2018 – Het ontwerp van de Kees Valkensteinschool in Haarzicht is klaar! In het gebouw is straks ook buitenschoolse opvang (4-13 jaar) en een kinderdagverblijf voor 0- tot 4-jarigen gevestigd. Klik hier voor de brochure.

De bouw van de basisschool in Haarzicht begint in het najaar van 2018 en in januari 2020 beginnen de lessen op deze locatie. Tot die tijd zijn alle kinderen uit de nieuwe wijk van harte welkom in ons huidige gebouw op Kortland 23. Onze nieuwe locatie wordt een duurzaam en energieneutraal gebouw, dat mooi aansluit op de groene omgeving én past bij de duurzame woningen in Haarzicht. Van Hoogevest Architecten uit Amersfoort is de ontwerper. Het ontwerp is helemaal aangepast aan de visie op 21ste eeuws onderwijs van de Kees Valkensteinschool. Opdrachtgever is SPO Utrecht, het bestuur van de openbare basisscholen in de stad.

Activiteiten
Nu al ontwikkelen kinderopvang en school gezamenlijk activiteiten, die ook toegankelijk zijn voor toekomstige bewoners van Haarzicht en voor omwonenden. In mei verkennen leerlingen van de Kees Valkensteinschool samen met kinderen van de opvang de plaats waar hun school wordt gebouwd. Er komt een feestelijk, creatief programma rond de archeologische waarde van het gebied.

Kees Valkensteinschool
De Kees Valkensteinschool heeft een lange geschiedenis en is gevestigd in een modern gebouw aan Kortland 23 in Vleuten, dichtbij Haarzicht. Ooit was dit een echte dorpsschool en dat merk je nog steeds. Kinderen, leerkrachten en directeur kennen elkaar allemaal en vormen samen een hechte gemeenschap. Missie van de school is dynamisch, modern onderwijs bieden in een warme, prettige omgeving. Cognitieve en creatieve ontwikkeling gaan hand in hand.

Kennismaken
Belangstellende ouders zijn van harte welkom voor een individueel kennismakingsgesprek met directeur Cecile Tulen en een rondleiding door onze school in Vleuten. Aanmelden voor de locatie Haarzicht is ook al mogelijk.

Kees Valkensteinschool

Kortland 23
3451 VD Vleuten
Vanaf eind 2020 óók gevestigd aan de Haarzichtsingel in Haarzicht.

directeur: Cecile Tulen

telefoon: 030-677 55 63 / 06- 83718547
email: directeur.keesvalkenstein@spoutrecht.nl
website: www.keesvalkenstein.nl

_________________________________________________________________

 

Vanaf 2019 heeft onze Kees Valkensteinschool TWEE locaties

We krijgen er een nieuw schoolgebouw bij, in de toekomstige wijk Haarzicht Vleuten. Vanaf 2019 heeft de Kees Valkensteinschool twee locaties in Vleuten: onze huidige school aan Kortland 23 en een tweede locatie in Haarzicht. Dat is de nieuwe wijk die wordt gebouwd achter de Multatulistraat en de Schoolstraat. De precieze plek van onze school in de wijk is nog niet bekend.

De enige basisschool
De verkoop van de eerste huizen van Haarzicht zal op zijn vroegst eind 2018 plaatsvinden. De Kees Valkensteinschool is de enige basisschool in Haarzicht. U kunt uw kind nu al inschrijven. In deze brochure leest u meer over onze school.

Voorbereiding nieuwe school

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van onze tweede locatie. Een projectgroep van acht teamleden van onze school heeft een ‘onderwijskundig plan van eisen’ opgesteld. Dat betekent dat het nieuwe gebouw in Haarzicht straks precies past bij onze manier van lesgeven en onze visie op onderwijs. In ons schoolgebouw komen ook een sportzaal, een naschoolse opvang en kinderopvang.

Planning nieuwbouw

* De architect voor de nieuwe locatie is Van Hoogevest architecten. Zie de link hieronder.

http://www.vanhoogevest.nl/nieuws/obs-kees-valkenstein

* De eerste huizen in Haarzicht gaan eind 2017 in de verkoop. Er komen ongeveer 500 woningen.

* De bouw van de wijk, de school en de woningen, begint in 2018. Vanaf 2019 worden de eerste woningen en de school opgeleverd.

We houden u op de hoogte
Kijk ook op de website Haarzicht Vleuten voor meer informatie over de nieuwe wijk.